Studiedag in Groenlo, 6 februari 2024

Wouter Brinkman, afdelingshoofd Bedrijfsvoering & Dienstverlening ontvangt de aanwezige leden in de raadzaal van het stadhuis van Groenlo.  Voorzitter Deirdre blikt terug op het afgelopen jaar en kijkt vooruit naar komend jaar. Tijdens de ALV bespreekt Rinske de financiën. Daarna neemt het bestuur afscheid van haar. Meer dan 7 jaar heeft zij op een contentieuze manier de rol van penningmeester vervuld. Ook Boris de Munnick neemt afscheid. Hij is niet aanwezig op de studiedag, maar het bestuur maakt dat op een ander moment met hem goed. Gerard Brands stelt zich voor als nieuw bestuurslid. Hij wordt secretaris. Siska Caneel is algemeen bestuurslid. Lilian neemt de rol van penningmeester over. 

 

Aansluitend opnieuw de kletspot. Het blijft een fijne manier om met elkaar in gesprek te gaan. Dolf Weverink geeft in de middag een workshop hartverwarmend spreken en schrijven. Alle aanwezige 30 leden gingen met een goed gevoel naar huis. 

 

 

   

Studiedag in Didam, 10 februari 2023

Warm en hartelijk was de ontvangst op het gemeentehuis van Didam. Burgemeester Harry de Vries heette iedereen welkom. Tijdens de ALV nam het bestuur afscheid van Marga Nienhuijs. Meer dan 6 jaar was zij gewaardeerd lid van het bestuur. Een aantal  nieuwe bestuursleden meldde zich aan. Fijn!

 

Na de ALV waarin penningmeester Rinske de financien besprak, het bestuur decharge kreeg hiervoor en een vooruitblik naar het komende jaar, was het tijd voor opnieuw een kletspot. Deze pot met vragen introduceerde het bestuur tijdens de vorige studiedag, maar is een hit! Na de lunch vertelde stemcoach Mirjam Hartkamp de aanwezigen over het gebruik van onze stem. Hoe kunnen we nu extra impact maken? Wat is lax vox en wanneer zet je het in? Het was een waardevolle middag. 

  

Studiedag in Lochem, 7 oktober 2022

Gastvrij en hartelijk ontving de gemeente Lochem ons met koffie en koek. Marja Eggink, loco burgemeester deed het welkom. De ALV was kort en krachtig. De financiën had Rinske al behandeld in januari van dit jaar. Voorzitter Deidre bedankte Anke voor haar inzet en verwelkomde Lilian in het bestuur. 

 

De kletspot gaf voldoende gespreksstof en iedereen waardeerde het moment van ontmoeting.  

Na de lunch gaf BABS-collega Basti Baroncini uit Arnhem ons een inkijkje in zijn manier van huwelijken voltrekken. We proberen allemaal om onze ceremonies zo interactief mogelijk te maken. Hij tilt die kwaliteit naar een heel next level: hij houdt geen speech meer, maar interviewt zijn bruidsparen ter plekke. En dat liet hij ons zien door in gesprek te gaan met twee bruidsparen.

 

Bovendien gaf hij ons achtergrond over zijn manier van werken. Daarna mochten we zelf oefenen. Best moeilijk nog en misschien ook niet voor ieder bruidspaar en BABS weggelegd, maar geïnspireerd zijn we wel. Dank Basti en bruidsparen Astrid en Cees en Mirjam en Peter


Voorgaande studiedagen en ALV

Vrijdag 28 januari 2022, online lezing

Thema: Do's & Dont's rondom Turkse huwelijkssluitingen door Derya Ozugur.

Hoe jammer was het dat ook begin van dit jaar de studiedag niet door kon gaan. De ALV heeft wel plaatsgevonden. De jaarrekening en de begroting zijn besproken. Daarna vertelde Derya ons over de gebruiken bij Turkse bruiloften. We sloten de lezing af met een traditioneel Turks dansje. 

 

Vrijdag 19 maart 2021, online lezing

Thema: Kleur bekennen

Na de verplichte ALV, hield Jan Boekestein een digitale lezing over 'Kleur bekennen'. Boekestein is trainer/coach en sommigen van jullie kennen hem van één van de vorige thema-avonden, toen hij inging op de thematiek van 'Het Verhaal van de Held'.  

Dinsdag 5 november 2019, Duiven

Thema: Geluk in de liefde


Dinsdag 6 november 2018, Doetinchem

Thema: de kracht van verhalen

 

Verhalen, we horen ze allemaal wanneer we bij het bruidspaar op voorgesprek zijn. Deze studiedag stond in het teken van het maken van een mooi, passend, toegankelijk, ontroerend èn humoristisch verhaal. Margot Cuppen nam ons mee naar de inhoud van storytelling


Dinsdag 7 november 2017

Thema: Say yess to the dress + workshops

 

Strakblauwe lucht, het landschap gevuld met ijsblauw en bevroren witte dauw. Een goede voorbode voor een prachtige dag.

Bianca du Mortier, conservator van het Rijksmuseum in Amsterdam vulde de ochtend met: 'Say yes to the dress'. Bianca wist ons van het begin tot het eind te boeien met allerlei wetenswaardigheden over de kledij en tradities uit de geschiedenis (1625-1955) van het huwelijk. Eén ding was jammer, de tijd, het was te kort.

In de middag was er keuze. Een workshop over Achterhoekse gebruiken rondom het huwelijk of tradities en gewoonten bij een Turkse bruiloft. Beide workshops waren zeer interessant. In een laatste workshop werd er gepraat over ons vak. En tja, dat doet de doorsnee trouwambtenaar best graag. Het heeft ons weer voldoende onderwerpen opgeleverd om een volgende studiedag en de thema avonden te vullen.