Thema avonden

Twee keer per jaar organiseert Viburnum voor haar leden een thema avond.

Een spreker gaat in op een onderwerp dat te maken heeft met ons werk en zorgt voor verdieping en inspiratie van het vak trouwambtenaar. Deze thema avonden zijn voor leden, niet leden zijn welkom tegen een vergoeding, neem daarvoor contact met ons op. Op 18 april jl. is er een thema avond geweest en de volgende staat gepland voor 14 november a.s.. 


Voorgaande thema avonden


Donderdagavond 16 november 2023
Onderwerp: Trouwen onder bijzondere omstandigheden

 

Er zijn vele bijzondere omstandigheden te bedenken waardoor de huwelijksceremonie een extra lading krijgt. De trouwambtenaar moet extra alert zijn, iets meer moeite doen of zich meer dan anders voorbereiden; de bruid of bruidegom (of één van de getuigen) heeft een lichamelijke of geestelijke beperking, iemand in de nabijheid van het bruidspaar is recent overleden, één van de partners is zelf ernstig ziek of zelfs terminaal waardoor het huwelijk met spoed moet worden gesloten. Bianca gaf ons handvatten hoe daarmee om te gaan. 

 

Donderdagavond 20 april 2023
Onderwerp: Luisteren

 

Tijdens de workshop “de Luistertwist” maakte Renée Punt luisteren praktisch met oefeningen.  Aanwezigen gingen weg met nieuwe inzichten die hen verder brengen in het werk als trouwambtenaar; anders luisteren en het effect daarvan in de communicatie met de ander.  Meer informatie over Renée vind je op https://verbindings.nl/

 

Donderdagavond 28 oktober 2021 in Zevenaar

Onderwerp: Presenteren
We hadden Marije Alma bereid gevonden ons presentatie-tips te geven. Zij heeft haar eigen bedrijf (almamedia.nl) en werkte ruim 15 jaar voor de NOS in Brussel, Hilversum en Den Haag. Deze thema avond was dé kans om samen te kijken naar hoe we staan, spreken, kijken, bewegen en onze handen gebruiken. Marije had haar camera meegenomen. En het was lang geleden dat alle leden weer fysiek bij elkaar konden komen.....

 

Dinsdagavond 29 januari 2019 in Zelhem

Onderwerp: Wet- en regelgeving

 Een onderwerp als wet- en regelgeving met jus en enthousiasme vertellen, dat is een kunst op zich. Johan van den Broek, die namens de  MariënBurggroep sprak, beheerste deze kunst tot in de puntjes.

We zijn weer helemaal bijgepraat over dat waar het vak als trouwambtenaar om gaat. Mensen door het huwelijk aan elkaar verbinden.

 

Donderdagavond 5 april 2018 in Zevenaar

OnderwerpSchrijven, associëren en voordragen. 

 Onder leiding van Petra Steffens (tekstspecialist, portretschrijfster, redacteur en schrijverscoach) zijn we aan de slag gegaan met woorden. Want creatief schrijven; dat vloeit niet altijd als vanzelfsprekend uit de pen.

 

Naast een gezellig samenzijn / weerzien was het inhoudelijk interessant, en kunnen we bovenal concluderen; Wat is er veel schrijverskwaliteit aanwezig onder onze babsen! Wat hebben we genoten van de vele bijzondere gedichten en verhalen, zomaar uit de mouw geschud en aan het papier toevertrouwd. Voorgedragen op een manier waarbij we aan ieders lippen hingen.


Woensdagavond 7 februari 2018 in Borculo

Onderwerp: De reis van de held

 Informatief, interactie, informeel en ontmoeten. Dat waren de ingrediënten van onze eerste thema avond. En, vanaf nu zal een film kijken nooit meer hetzelfde zijn. De fasen van 'de reis van de held' zal in bijna iedere verhaallijn zichtbaar zijn. Jan Boekestijn wist ons mee te nemen langs de 12 stappen van 'de reis van de held'. Het drankje en hapje tussendoor en na afloop maakte de avond helemaal af.